Een rustig dagje
29 juli 2024 - Ualand, Noorwegen
Preikestolen – Ualand 162 km
Vanochtend vroeg het blog van gisteren geschreven. In het dal van de camping was de verbinding soms slecht. Maar vanochtend ging het goed en voor 7.00 uur stonden foto’s en blog er weer op.
Onze route begint gelijk alweer mooi langs het fjord en met de ferry van Svelviksund mogen we het fjord over. Dit is nog een mooi oud en klein dieselveer ter grootte van de pont in Olst. Aan de overkant verandert het landschap snel. Van de hoge granietrotsen gaan we over naar een glooiende kust met zelfs duinen. Het doet wat Deens aan.
Bij een bezoekerscentrum (helaas gesloten) aan de kust drinken we ons eerste bakje koffie
Bij een heel klein haventje drinken we ons tweede kopje koffie. Op de keien daar ligt een roestend scheepswrak. Het is er heerlijk stil.
Dan komen we weer tussen de granietrotsen terecht. De weg slingert zich tussen de rotsen door. Bij Egersund vinden we gelukkig een parkeerplaats voor de camper. Dat is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Het is een leuk en levendig havenplaatsje. Jannie scoort er nog een capri outdoor broek. De voordelen van reizen met de camper. Op de fiets kunnen we onze bagage niet ongestraft uitbreiden.
Dan zoeken we een plek om te overnachten. Het wordt camping Lago, gelegen aan een leuk meer. We zijn er al om 14.00 uur en na onze lunch hebben we dus ruim tijd om heerlijk te chillen.
Het menu bestaat vandaag uit spaghetti met zeevruchten, een eigen creatie van Jannie en het smaakt heerlijk.